Çfarë ka të re

Mirë se vini në forum vizitor, CokoForum i Shoqërisë Shqiptare

Për të hyrë në përmbajtjen e forumit dhe të gjitha shërbimet tona, duhet të regjistroheni ose të identifikoheni në forum. Anëtarësimi në forum është plotësisht falas.

Beni pyetje

Bëni pyetje dhe merrni përgjigje nga komuniteti ynë

Përgjigju

Përgjigjuni pyetjeve dhe bëhuni ekspert në temën tuaj

Kontaktoni Stafin

Ekspertët tanë janë të gatshëm t'u përgjigjen pyetjeve tuaja

  • CokoForum.NeT është platformë diskutimesh ku mund te marrë pjesë cdokush në tema apo dhe argëtim midis anëtarësh. Ju ftojmë të regjistroheni ose aksesoni llogarinë tuaj në menyrë që të kaloni një eksperiencë virtuale sa më të bukur!

Personalitetet ( Ju ciles kategori i perkisni ?!)

Tigi

Princeshat e cokollatës
83957C32-E111-4FB1-A431-904694E7EB8C.jpegLlojet e personalitetit janë një sistem i kategorizimit të njerëzve, duke u bazuar në tendencat e tyre për të menduar dhe vepruar në një mënyrë të caktuar. Kategorizimi i personaliteteve shpjegon dallimet më të rëndësishme mes njerëzve dhe grupon personat me cilësi të njëjta.

Një kategorizim i personalitetit është ai nga Isabel Briggs Myers dhe nënës së saj Katharine Briggs. Teoria e tyre, e bazuar në punën e psikologut Carl Jung, është zgjeruar edhe më tej për të krijuar një kornizë më të plotë të kategorizimit të personalitetit. Testi Myers dhe Briggs i personalitetit mat preferencat e personalitetit të kandidatit. Ky test përmban pyetje në lidhje me mënyrën e funksionimit si person (p.sh. Si preferoni të merrni vendime?). Myers dhe Briggs kanë propozuar katër dimensione kyçe që mund të përdoren për të kategorizuar njerëzit:

  • Introversioni VS Ekstroversioni
  • Ndjenjat VS Intuita
  • Mendimi VS Ndjenjat
  • Gjykimi VS Perceptimi
Në përgjithësi “Perceptimi’’ përfshin të gjitha mënyrat prej të cilave ne vetëdijësohemi për gjërat, njerëzit, ngjarjet apo idetë. “Gjykimi” përfshin të gjitha mënyrat përmes të cilave ne nxjerrim përfundime rreth asaj që është perceptuar. Nëse njerëzit dallojnë sistematikisht në atë se çka kanë perceptuar dhe se si arrijnë në konkluzione, atëherë është e arsyeshme që ata të dallojnë përkatësisht në interesa, reagime, vlera, motive dhe aftësitë e tyre.

Të gjithë njerëzit i përkasin njërës dikotomi të këtyre katër dimensioneve.

  • I/E: Introversioni apo Ekstroversioni​

Ky dimension përshkruan se si një person e menaxhon energjinë e tyre.

Introvertët mbushen me energji duke kaluar kohë vetëm apo me grupe të vogla të shoqërisë. Këta persona kanë tendencë të jenë më të rezervuar dhe më të zhytur në mendime.

Ekstrovertët fitojnë energji në mjedise të zhurmshme dhe të mbushura me njerëz, me të cilët ata kalojnë kohë.

  • S/I: Kuptimi përmes shqisave apo intuita​

Ky dimension përshkruan se si një individ e proceson informacionin.

Ata që kuptojnë përmes shqisave fokusohen në informacionin që e marrin direkt nga pesë shqisat, pra informacionin që e shikojnë, dëgjojnë, prekin e kështu me radhë.

Personat intuitiv fokusohen më shumë në mënyrat më abstrakte të të menduarit. Ata janë më shumë të interesuar në teori të ndryshme, modele dhe shpjegime. Zakonisht janë më shumë të preokupuar me të ardhmen se sa me të tashmen dhe përshkruhen si “kreativ”.

Derisa personat që fokusohen në shqisa perceptojnë vetëm informacionin bazë, personat intuitiv i shtojnë kuptim atij dhe e interpretojnë sipas besimeve të veta.

  • M/N: Mendimi apo ndjenjat​

Ky dimension përshkruan se si njerëzit marrin vendime.

Mendimtarët kanë tendencë të marrin vendime duke u bazuar në logjikë dhe arsye. Në mënyrë figurative këta persona thuhet që vendosin me mendje.

Personat që kanë ndjenja më të theksuara, kanë tendencë të marrin vendime me zemër, këta janë të interesuar në atë se si një vendim ndikon te njerëzit dhe nëse ky vendim përputhet me vlerat e tyre.

Pra, personat mendimtarë bazohen më shumë në konsistencë dhe logjikë ndërsa individët që i kanë më të theksuara ndjenjat i marrin për bazë personat dhe rastet e veçanta.

  • GJ/P: Gjykimi apo perceptimi​

Ky dimension shpjegon se si njerëzit i qasen strukturave në jetën e tyre.

Gjykuesit vlerësojnë strukturën dhe rendin. Këta persona parapëlqejnë gjërat e planifikuara dhe nuk pëlqejnë ndryshimet në moment të fundit.

Perceptuesit vlerësojnë fleksibilitetin dhe spontanitetin. Këta persona pëlqejnë që të lënë planet e hapura në mënyrë që të mund të kenë mundësi të ndryshojnë mendje.

Ekzistojnë versione të ndryshme të këtij testi online. Në çdo pyetje, pas përgjigjeve të dhëna, ju caktohet një kod me njërën shkronjë nga këto katër dimensione të përshkruara. Sipas atij kodi ju mund të gjeni një përshkrim të personalitetit tuaj.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Top